Festivalen åpner fredag 6. september i Herregården, med miniatyroperaballetten «Orfevs og Evrydike». Den New York-baserte stjernefiolinisten Elicia Silverstein spiller med to av sine italienske favorittsolister: Mauro Valli og Simone Vallerotonda. Sammen med Ensemble Paulus Barokk og sopranen Beate Mordal (Bergen Nasjonale Opera) har de arrangert musikken for dansere fra Nasjonalballetten UNG og Studio Nille, koreografert av Andreas Heise.

 

Lørdag ettermiddag gir vi omvisning i Herregården. Omvisningen avsluttes med en konsert i storsalen, hvor gitarist Runar Kjeldsberg framfører italiensk og spansk barokkmusikk. Samme kveld markeres åpningen av utstillingen Peregrinus i Larvik kirke. Her stilles det ut bilder av den italienske maleren Nicola Verlato, som selv vil være til stede. Søndag ettermiddag runder festivalen av med The Alehouse Boys og Ragnhild Furebotten i Bølgen.

 

For historielagene ønsker vi å tilby noe ekstra. Derfor gir vi 20 fribilletter til konserten i Larvik kirke lørdag 7. september. Da vil festivalmusikerne framføre Vivaldis «De fire årstidene» (fra sommer til høst). Meld din interesse til aina.aske@vestfoldmuseene.no. Førstemann til mølla-prinsippet gjelder.

 

For mer informasjon, ta en titt på programmet vedlagt, eller gå til www.larvikbarokk.no.

 

Hjertelig velkommen!

 

Aina Aske,

Avdelingsdirektør

Larvik Museum, en avd. i Vestfoldmuseene IKS

Larvik Barokk_program.jpg